неділю, 14 лютого 2016 р.

14 лютого - День святого Валентина


Помиляються ті, хто думає, що 14 лютого - це день усіх Валентинів. 14 лютого - це міжнародний день кохання і романтики. Так уже повелося, що головним символом цього свята вважається серце або в простолюдді «валентинка». А історія свята сягає своїм корінням в III століття нашої ери в стольний град Рим. Імператор Клавдій II видав наказ, який сьогодні ми б назвали «ні-ні», якщо точніше, то «молоді люди, придатні для військової служби, не мали права одружуватися, так як це несприятливо відбивалося на загальному бойовому дусі армії». Але любов - це добро, яке як в будь-якій нормальній казці обов'язково перемагає зло.
І цього разу любов перемогла. Священик на ім'я Валентин пішов наперекір імператорові, продовжуючи весільні церемонії для закоханих, за що  був засуджений до страти і вже посмертно став Святим.
День Святого Валентина - це католицьке свято. Не треба забувати, що християнські традиції мають свій день закоханих - 8 липня церква відзначає день святих Петра і Февронії, які жили в любові та злагоді і померли в один день. Народне повір'я говорить: «Хто повінчається в цей день, буде жити довго і щасливо в любові».

Напередодні свята до читального залу бібліотеки-філії №2 завітали учні 7-А класу ЗОШ №1 з класним керівником Наталією Леонідівною Чорною на вечір-конкурс «Свято Валентина – двох сердець єднання».


Бібліотекар відділу обслуговування учнів 1-9 класів міської бібліотеки для дітей Ковальонок Т.П. підготувала для гостей перегляд літератури.

Тетяна Петрівна розповіла про історію виникнення свята, про цікаві традиції  дня закоханих  в різних країнах.


Несподіваним сюрпризом для дітей стала пропозиція  написання побажань на підготовлених  бібліотекарем «валентинках» і обмін ними.




Учні із задоволенням брали участь у різноманітних конкурсах.





Приємні враження залишилися у присутніх від перегляду відеороликів із побажаннями до Дня Святого Валентина.



У піднесеному настрої і з солодкими дарунками діти залишали приміщення бібліотеки.

2 коментарі:

  1. Молодці! Гарний захід провели! Видно, що дітям сподобалось!!!Так тримати! Гарний блог!!!

    ВідповістиВидалити