Сторінки

понеділок, 11 квітня 2016 р.

Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

    Щороку 11 квітня відзначають Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. Саме 11 квітня 1945 американські війська вторглися на територію найбільшого табору - Бухенвальда. В'язні, що знаходилися в Бухенвальді, підняли повстання, результатом якого стала ліквідація табору.
       Саме на території Німеччини діяло близько 14 тисяч таборів. Під час Другої світової війни в таборах перебувало 18 мільйонів чоловік, 5 мільйонів з них були громадянами Радянського Союзу, до складу якого на той момент входила Україна.
   Щорічно в Україні під час проведення Міжнародного дня визволення в'язнів нацизму проходить низка заходів. У цей день Україна разом з усім світом кланяється людям, які пройшли важкий шлях через фашистські табори. Саме в цей день весь світ віддає данину скорботної пам'яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах, розташованих на території України. Це концтабори: «Сирецький», «Бабин Яр» і «Дарницький», в яких загинула величезна кількість людей 30-ти країн світу за роки війни. Також у День визволення в'язнів у містах України проходять зустрічі з колишніми в'язнями фашистських таборів.

Пам'ятник  громадянам та військовополоненим, розстріляним у Бабиному Яру.

Немає коментарів:

Дописати коментар