вівторок, 8 грудня 2015 р.



Всесвітній день прав тварин — міжнародне екологічне свято, що відзначається щороку 10 грудня і спрямоване на визнання і захист прав тварин.

10 грудня об'єднує всіх, хто виступає на захист тварин і проти вбивства тварин заради м'яса, хутра, дослідів і розваг.

Всесвітня декларація прав тварин заснована на Всесвітній декларації прав людини, прийнятій Генеральною асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року, має на меті припинення експлуатації та вбивства тварин.

Міжнародний день прав тварин був заснований в цей день 1998 року — у 50-ту річницю підписання Декларації прав людини. Щорічно 10-го грудня (або в найближчі дні) проходить Демонстрація запалювання свічок — по всій ВеликобританіїЄвропіПівнічній і Південній Америці і в багатьох інших країнах, де права тварин ігноруються — і де тварини страждають і гинуть. Запалювання свічок — данина Всесвітній декларації прав людини, яка має величезне значення для захисту людських життів, а також на знак руху вперед, до застосування принципів Декларації до всіх розумних і відчуваючих істот.

В Україні Всесвітній день захисту прав тварин активно відзначається зоозахисними організаціями, починаючи з 2010 р. У 2013 р. в цей день зоозахисним і екологічним організаціям вдалося домогтися від Міністертва екології та природних ресурсів України зняття з державної реєстрації фосфіду цинку — отрути, що отруює понад 100 видів диких, домашніх і сільськогосподарських тварин.

На сьогоднішній день організовуються різні масові заходи, спрямовані на виховання в людях почуття відповідальності за все живе на планеті.

7 грудня до бібліотеки-філіалу №2 завітали учні 2-А класу ЗОШ №1 разом з бібліотекарем Дровніковою Л.М. на природознавчу годину «Чарівне моє довкілля».

Бібліотекар пункту видачі літератури для дітей  Ковальонок Т.П. ознайомила дітей з цікавими енциклопедіями, книгами та журналами про тварин, які присутні мали можливість переглянути на оформленій бібліотекарем виставці-перегляді «Цікаві звірята». 



Також діти грали в гру «Правда чи ні?». Відповідаючи на запитання вікторини «Малятам про звірят», дізналися багато нового про живу природу. 


Із задоволенням діти розповідали про своїх домашніх улюбленців та переглянули відео «Смешные кошки» та «Дружба – не работа».






В кінці заходу всі діти отримали в подарунок книжечки Г. Бідняка «Веселяночка».


З гарним настроєм учні залишили приміщення бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар