понеділок, 14 березня 2016 р.

В гостях у НВК «Ліцей № 10»

14 березня колектив бібліотеки-філії №2 взяв участь у проведенні інтегрованого уроку з малювання  «Євгенія Гапчинська – постачальник щастя №1».

        Розпочався захід  вступним словом бібліотекаря ліцею Серафімової Ольги Олексіївни про значення патріотичного виховання в українському суспільстві. А бібліотекар читальної зали Мащенко Ірина Іванівна ознайомила учнів 6-Б та 9-Б класів з творчістю сучасних популярних художників України і запропонувала їхній  увазі відеоролик «Сучасні українські художники».






         Серед усього ряду талановитих творчих майстрів визначне місце займає художниця  з неповторним стилем Євгенія Гапчинська. Малюючи маленьких смішних чоловічків із зворушливими написами, Гапчинська називає себе "Постачальником щастя № 1"...
Художниця зробила щастя своїм брендом, критики і галеристи теж називають її «постачальником щастя № 1». Адже кожен хоче щастя, і знаходить його в творах Гапчинської, яскравих і життєрадісних, населених чарівними, ніби з  казки, маленькими чоловічками. Картини художниці знаходяться в колекціях Лучано Поваротті, Микити Михалкова, Володимира Співакова, Андрія Шевченка, Олега Янковського, Тіни Канделакі, Андрія Малахова та інших відомих персон.
Напевно правдою є те, що в будинках, де висять картини Гапчинської, люди не сваряться, а діти не хворіють. Варто лише поглянути на маленьку балерину у рожевій пачці, на хлопчика з дірочкою в шкарпеточці, на чоловічка, який роздивляється жука в маленькій коробочці, любителя солодких цукерочок, як на обличчі мимоволі виникає посмішка. На героїв робіт художниці не можна дивитися без розчулення, адже з полотен на вас дивляться дуже цікаві, уважні і добрі дитячі оченята. І вони ніби змушують глядача повірити в те, що світ навколо все такий же чарівний і дивовижний, як у дитинстві. У ці хвилини згадується той безтурботний час, коли все було легко і просто. Адже як писав Екзюпері, "всі ми родом з дитинства"...






     Також присутні переглянули майстер-клас з написання картини Гапчинської «Я слухаю море». Після перегляду відеоуроку вчитель малювання Очаківська Світлана Василівна продовжила навчальний процес для учнів.






                   Відеосупровід:             Дем’янець І.В.
                 Технічний супровід:  Поклонська-Горб О.К.

2 коментарі: