понеділок, 20 червня 2016 р.

Зелені свята



Свята Трійця є одним з основних християнських свят. Його прийнято святкувати на 50-й день після Великодня. У православній релігії цей день потрапляє в число дванадесятих свят, які звеличують Святу Трійцю. В народі свято Святої Трійці прийнято називати П'ятидесятницею.
Після того як Ісус Христос вознісся на небеса, прийшов десятий день – п'ятдесятий день після Воскресіння Христового. Єврейський народ святкував цей великий день Святої Трійці в пам'ять про Синайському законодавстві. Апостоли, Божа Матір і учні Христа перебували в цей час в одній світлиці в Єрусалимі.
В цей день всі православні люди прикрашають свій будинок зеленню, гілочками берези, готують святковий стіл і кличуть гостей.
Будь-яке свято має певні традиції, яких дуже часто дотримуються кілька поколінь.
Трійця – це своєрідний символ повернення до життя. У це прекрасне свято оживає вся природа розквітає та наповнюється яскравими фарбами і ваблячими ароматами.
У читальній залі бібліотекар юнацького відділу О.К.Поклонська-Горб 20 червня провела незвичну годину народознавства «Свято Трійці: стародавні звичаї та сучасні святкування». Зала була прикрашена польовими та декоративними квітами. І серед них бібліотекар розповідала про традиції святкування Трійці в Україні. А наша гостя із далекої Австралії Олена Хуц поділилася цікавими фактами зустрічі свята у своїй країні. Захід запам’ятається присутнім надовго своєю нетрадиційністю, цікавими фактами та хорошим настроєм.





Немає коментарів:

Дописати коментар