середу, 8 червня 2016 р.

Екскурсії до бібліотеки


Книга це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає  залучати  до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей. У звязку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними. 

Саме з цією метою у бібліотеці-філії №2 заплановано цикл літніх екскурсій «Лабіринтами бібліотеки». 8 червня  до  нас завітали перші маленькі гості, учні 1 класу ЗОШ №1 (вчитель Л.А.Крамар). Пізнавально-оглядову екскурсію для них розпочала завідуюча бібліотекою В.С.Бондаренко, яка ознайомила дітей з книжковим фондом бібліотеки, провівши захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками, пояснила правила користування книгою та бібліотекою, розповіла їм про абетковий та систематичний каталог. А бібліотекар   відділу обслуговування учнів 1-9 класів міської бібліотеки для дітей Т.П.Ковальонок  ознайомила з тематичними  полицями дитячого фонду, а також проінформувала про нові надходження літератури для дітей. В ході екскурсії діти ознайомилися з куточком користувача Інтернету та правилами безпечної роботи з комп’ютером, а допомогла їм у цьому бібліотекар читальної зали І.І.Мащенко.

Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя» та аукціон загадок, проведені Т.П.Ковальонок. Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів. 







Немає коментарів:

Дописати коментар