У
читальній залі бібліотеки з 2 по 15 січня діяв відкритий перегляд літератури
«Стравами багата Україна-мати».
До уваги
користувачів книги про кулінарні вподобання українців, звичаї та традиції,
пов`язані з їжею та харчуванням, а також стародавні рецепти страв національної кухні,
які свого часу були досить поширеними та популярними в Україні.
Сучасним
кухарям цікаво було дізнатися про напівзабуту рецептуру приготування борщів та
юшок, м`ясних та рибних страв, різноманітних каш тощо.
Також на виставці
представлені книги присвячені приготуванню традиційних і оригінальних страв. Крім того, користувачам пропонувалися рецептури
страв для тих, хто бажає дотримуватися постів.
Окремої
уваги заслуговують книги, в яких містяться рецепти приготування найголовнішої
та найціннішої страви – хліба, рецепти відродження втраченої свіжості хліба, а
також способи використання черствого.
Відмінною
рисою української кухні є великий асортимент здорових і смачних страв.
Український борщ, голубці, вареники з сиром, оспівані в піснях та знані у
всьому світі. Славиться і печиво: калачі, паски, бабки, медівники. Чимало страв
української кухні стають в один ряд із найкращими кулінарними витворами багатьох
народів світу.
Кожен
народ гордий своїми стравами, адже це теж своєрідний витвір народної
майстерності. Українська кухня оригінальна і різноманітна за смаком, тому ми не
повинні забувати її традицій. Коли ми готуємо якусь страву, завжди треба
згадати – це пекла моя бабуся, а це варила моя мама. Завданням кожного українця
є збереження власних кулінарних звичаїв для наступних поколінь.
А книги
та журнали з фондів нашої бібліотеки завжди вам допоможуть у цьому !
Немає коментарів:
Дописати коментар