неділю, 15 січня 2017 р.

Фольклорний вечір


          Серед усіх свят українського народу новорічно-різдвяні полюбляють найбільше та святкують весело. Віншують один одного колядками, щедрівками, засівають оселі зерном та бажають господарям гараздів.

         Ось і в бібліотеці –філії №2  відбувся фольклорний вечір «Добрі свята приходять у дім» для жителів мікрорайону. Завідуюча бібліотекою В. С. Бондаренко привітала гостей заходу та колектив зі святами, а бібліотекар юнацького абонементу   О. К. Поклонська-Горб ознайомила   присутніх зі звичаями та традиціями святкування Старого Нового року.

         До бібліотеки завітали учасники ансамблю «Золота осінь» на чолі з Віктором Молибогою , які в день Святого Василя співали новорічні вітальні пісні та щедрівки, бажали господарям щастя, добробуту, благополуччя в родинах. У їхньому  виконанні прозвучала  одна з найбільш популярних українських колядок «Добрий вечір тобі, пане господарю». Незабутнім стало виконання українських  народних пісень «Старий рік минає» та « Щедрик, щедрик, щедрівочка». Учасники вечора з вдячністю приймали вітання та дякували колядникам.







Немає коментарів:

Дописати коментар