понеділок, 4 березня 2019 р.


Міський форум 

 «Жіноче обличчя децентралізації».

1 березня  Бібліотека – філія №2 прийняла  активну участь у міському форумі «Жіноче обличчя децентралізації." Організаторами форуму "Жіноче обличчя  децентралізації" є Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за сприяння Програми U-LEAD with Europe та Мінрегіону, а також Марганецька міська рада. 
Метою проведення жіночого форуму було зміцнення співробітництва, розвитку партнерства та комунікацій для пошуку нових рішень в розширенні можливостей жінок і посилення їх ролі в досягненні цілей сталого децентралізаційного розвитку громад Дніпропетровщини.
Вже рано-вранці в цей день в приміщенні виконкому Марганецької міської ради (де проходив форум) почали збиратися учасники заходу. Але в холі виконкому гостей чекало чимало приємних несподіванок.


Захід проходив у формі трьох панельних дискусій, під час яких учасники обговорювали роль жінки в політиці, сучасному суспільстві та професійній сфері. Серед учасників форуму були: директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова, методист міської ЦБС І.О.Кандала, бібліотекар ЦМБ ім. М. Островського В.В.Жданова.
Бібліотекарі Марганецької міської ЦБС до кожної панельної дискусії підготували цікаві виставки.


На виставці «Жінка – керівник ОТГ», яку підготувала бібліотекар бібліотеки-філії №2 Марганецької міської ЦБС Ольга Поклонська, були представлені матеріали про жінок з різних ОТГ Дніпропетровщини. Ці жінки рухають вперед розвиток нашого краю. Гості форуму зацікавлено розглядали представлені матеріали, із задоволенням фотографувалися та обмінювалися враженнями.


Бібліотекар БФ №2 Олена Рак представила гостям форуму виставку ляльок. Їх вона виготовляє власними руками, використовуючи капрон, синтепон, папір, нитки та інші матеріали. Кожна лялька – неповторний образ, зі своїм неповторним характером та настроєм. Присутні на форумі оточили ляльок безмежною увагою та захопленням. Аякже інакше?! Хіба можна залишатися байдужими до цих надзвичайних витворів мистецтва. 

Розглядаючи ляльки та вироби з бісеру, гості потім зверталися і до майстринь: Олени Рак та Ольги Шаляпіної. Цікавилися, як вони їх виготовляють, звідки беруть ідеї та натхнення. Приємно було спостерігати таке щире та доброзичливе спілкування.
Незважаючи на похмуру погоду, на жіночому форумі панував весняний теплий настрій. Радісні усміхнені гості дякували бібліотекарям за представлені виставки, за висвітлення тем форуму та естетичну насолоду. А також фотографувалися на згадку про цей чудовий день.

Немає коментарів:

Дописати коментар