понеділок, 25 квітня 2016 р.

Чорнобиль. 30 років потому



26 квітня 1986 року о 1-23 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. Лише наступного дня, після того як у Швеції за рівнем радіації визначили, що в Україні мала місце аварія, уряд СРСР повідомив про Чорнобильську трагедію. Від вибуху і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинув 31 чоловік і більше 200 було госпіталізовано. За неофіційною статистикою в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС...читати далі>>>
Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й. Скільки зламаних доль. Сироти, що втратили батьків, ненароджені діти, хвороби, туга за рідним краєм, дотепер радіоактивний заказник. Все це Чорнобиль, який забрав 35 тисяч чоловік, в тому числі – тисячу дітей, 800 тисяч заражених хворобами, які пов’язані з наслідками аварії.

У читальній залі напередодні Дня національної жалоби увазі користувачів запропоновано виставку–пам’ять «Чорнобиль: пам’ять жива».
На виставці представлені  документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси про причини та жахливі наслідки аварії на ЧАЕС .
Книжкова виставка супроводжується ілюстраціями.
Надзвичайно цікавими на виставці є художні твори про Чорнобиль українських та зарубіжних митців слова.







    25 квітня учні 7 класу ЗОШ №1 разом з бібліотекарем Л.М.Дровніковою мали нагоду познайомитися з ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС О.О.Жужельським на зустрічі «Чорнобиль. 30 років потому».
  Вступне слово бібліотекаря юнацького абонементу О.К.Поклонської-Горб налаштувало молодь до цікавої змістовної розповіді Олега Опанасовича та перегляду тематичного відеоролика.

        Особливу подяку колектив бібліотеки висловлює бібліотекарю ЗОШ №1 Ларисі Миколаївні за підтримку і допомогу у проведенні заходів для школярів.


Немає коментарів:

Дописати коментар