понеділок, 23 травня 2016 р.

Вишивка


Українська вишивка – унікальне мистецтво, що ниточкою тягнеться через століття, наповнюючись новими ідеями, багатими кольорами і розквітаючи пишним візерунком у наші дні, коли вишита сорочка знову стає невід’ємним атрибутом сучасної культури. Розмаїття і досконалість української вишивки справді вражають.
Украінська вишивка -  це «молитва без слів», а сама вишиванка – це є оберіг людини.
Святе покривання, яке найближче до тіла - це, звісно, своя сорочка.
«Народитися в сорочці» - значить, бути щасливим у житті. Тому сорочка - це не лише частина нашого гардеробу, а певна закодована сукупність сорока божественних енергій, що творять довершену та гармонійну долю людини.
Напевно, сьогодні переважна більшість українців має у своєму гардеробі вишиванку. Але чи всі ми задумувалися про ідейне й смислове навантаження орнаментів, зображених на улюбленому одязі?
Сьогодні ми допоможемо вам розібратися з основними різновидами українських  автентичних  візерунків  і  поринути в захоплюючу подорож  у світ вишивки, запропонувавши перегляд цікавих та пізнавальних сайтів:
http://www.skarby.org.ua/vyshyvka-oberih/                                                                                                           

Крім того, у нашій бібліотеці  пройшли кілька  виставок  народних  умільців. Серед них   і вишивальниці, з роботами яких  ви можете познайомитися, переглянувши  відеоролик, створений бібліотекарем абонементу  І.В.Дем’янець «Мальовничий світ вишивки».

Немає коментарів:

Дописати коментар