середу, 4 травня 2016 р.

Родинне свято


3 травня  бібліотека гостинно відчинила двері для гостей, які завітали до нас на родинне  свято «Великодні мотиви».
        Родинне свято – це чудова нагода провести час у сімейному колі, адже немає більшої втіхи, як хвилини спілкування із найріднішими людьми.
«Організовуючи цей  захід, ми прагнули подарувати усім марганчанам можливість відчути велич цього християнського свята, Пасхи, адже воно є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, а віри – над безнадією»,-  такими словами розпочала зустріч завідувачка бібліотекою-філією №2  В.С.Бондаренко.
Бібліотекар читальної зали І.І.Мащенко  розповіла про звичаї свята та Великодній кошик,  більш детально зупинилася на писанках, адже вони – основна ознака Великодня.
Бібліотекар відділу обслуговування учнів 1-9 класів міської бібліотеки для дітей Т.П.Ковальонок провела Великодню вікторину.
 А ще присутні переглянули мультфільм «Грицева писанка» та ознайомилися з книжковою виставкою «Великодні мотиви». На виставці представлені видання, які дають огляд історії християнства, висвітлюють національні особливості святкування Великодня, розповідають про багатозначність української писанки, символічне значення її як магічної обрядової речі, значення символу пасхального яйця, пропонують увазі господинь рецепти найрізноманітніших великодніх страв.

На завершення заходу  гості подякували усім, а також колективу бібліотеки за атмосферу сімейного затишку та тепла, яка панувала на Родинному святі.










2 коментарі: