неділю, 11 жовтня 2015 р.

День художника України


     З року в рік, в другу неділю жовтня, кожен з жителів нашої держави має можливість відсвяткувати чудове свято людей творчої професії − День художника України.

     Дорогі художники, творці і майстри! Від чистого серця Вітаємо Вас з цим прекрасним святом!

    Яскрава, самобутня і багатопланова палітра Ваших творів залучає мільйони людей до світу прекрасного. Дбайливо зберігаючи та розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, Ви стверджуєте вічні загальнолюдські цінності, приносите людям радість спілкування з прекрасним. Бажаємо Вам натхнення, любові, щастя і гармонії в житті і творчості! Зі святом Вас!

    Щорічно в День художника в нашій країні проводяться масштабні культурні заходи, приурочені до свята. Традиційно проходить безліч виставок робіт різних напрямків майстрів образотворчого мистецтва.

  Напередодні свята у нашій бібліотеці створено книжково – ілюстровану виставку «Світ очима митця», на якій представлені матеріали про художників, альбоми з репродукціями картин; створено відеоролики «Талант – це поклик душі, і тому його потрібно берегти», присвячений місцевій художниці Любові Нарбут, «Цікаві факти про життя та творчість відомих митців» та «Ми користуємося фарбами, а пишемо серцем», в якому можна переглянути  книжкову виставку, підготовлену в читальному залі Б/Ф№2, а також фоторепортажі про зустрічі з місцевими художниками  Іваном Барнашем , Валерією Козловською-Дуплій та нашим земляком Миколою Боровиком.

«Цікаві факти про життя та творчість відомих митців»


«Талант – це поклик душі, і тому його потрібно берегти»


«Ми користуємося фарбами, а пишемо серцем»
                                          Жан Батист Сімеон Шарден 



З Днем художника всіх привітаємо,
За талант віддамо данину
І натхнення в житті побажаємо
За уміння ввести в давнину,
За уміння цінити прекрасне,
За спроможність побачити світ
І за те, що ніколи не згасне
Промінь хисту. Ми шлем свій привіт
Тим, хто всі почуття найщиріші
На холсті передати змогли.
Їх творіння для нас - найцінніші.

Їх сьогодні вітаємо ми!

Немає коментарів:

Дописати коментар