середу, 28 жовтня 2015 р.

День інформації

Частування
або витівка



          Під такою назвою пройшов День інформації в бібліотеці – філіалі № 2 на відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 – 9 класів (бібліотекар Хабун О.Г.)



Історія свята Хеллоуїн почалася багато століть тому на землях сучасної Великобританії і північної Франції. Цю територію населяли кельтські язичницькі племена. Вони ділили рік на дві частини - зимову і літню. Протягом всієї зими бог Сонця знаходився в полоні у Самайна, володаря мертвих і князя тьми. 1 листопада кельти влаштовували фестиваль Самайна. За стародавнім повір'ям, у цю ніч відкривалися двері в потойбічний світ і мешканці пекла проникали на землю. Вночі запалювалися багаття і приносили жертви злим духам, щоб умилостивити їх. На початку нашої ери кельтську територію завоювали римляни, принісши з собою свої традиції.
У IX столітті, коли християнство поширилося на території Великобританії, ці стародавні традиції змішалися з ще одним святом - католицьким Днем всіх святих - All Hallows Even. Пізніше його стали називати Hallowe'en, і, врешті-решт, - Halloween (Хеллоуїн). Сьогодні від стародавнього язичницького свята залишився набір забавних захоплюючих традицій. У цю ніч прийнято одягатися в костюми нечистої сили і влаштовувати маскаради. Невід'ємний символ Хеллоуїна - гарбузова голова. Гарбуз символізує одночасно закінчення збору врожаю, злобного духу і вогонь, що відлякує його. У цю ніч діти стукають у будинки з криками: "Treat or trick!" - "Пригощай або пошкодуєш!". Якщо ви не принесете жертву (солодощі), ці маленькі «злі демони» можуть жорстоко пожартувати над вами чи вашою домівкою.


Немає коментарів:

Дописати коментар