неділю, 21 серпня 2016 р.

24 серпня - День Незалежності України


24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Соціалістичної Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної Української держави – України. Відтоді наш народ відзначає державне свято – День Незалежності.
Довго була в нарузі історія наша багата, доки воскресла воля і краща доля України.
Напередодні свята в читальній залі бібліотеки діє відкритий перегляд літератури «На шляху до українського відродження», оформлений бібліотекарем І.І.Мащенко.
З матеріалів, представлених на виставці, читач дізнається про яскраві віхи становлення нашої незалежності від часів козаччини і до сьогодення. Цікаві науково-популярні видання не залишать байдужими тих громадян, хто прагне збагатити свої знання з історії України, стати справжнім її патріотом.


Один з розділів виставки має назву «Благословенні кольори української долі». Під такою ж назвою бібліотекар читальної зали провела тут інформхвилинку, присвячену Дню Державного Прапора України.

Святкуймо і пам’ятаймо слова видатного українського політичного діяча, історика, публіциста польського походження Вячеслава (Вацлава) Липинського (1882-1931), палкого патріота України:
         Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути;
         Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не зненависть до її ворогів!

Немає коментарів:

Дописати коментар