понеділок, 1 серпня 2016 р.

Ювіляри липня. Бернард Шоу

160-річчя від дня народження Бернарда Шоу

Джордж Бернард Шоу (Shaw, George Bernard) (1856-1950), ірландський драматург, філософ і прозаїк, видатний критик свого часу і найпрославленіший - після Шекспіра - драматург, що писав  англійською мовою. 
Читайте  більше:

Цікаво знати!
- Письменникові було не до душі його ім'я Джордж, тому він часто представлявся як Бернард Шоу.
- Мало кому відомо, але Бернард Шоу з'єднував непоєднуване: він захоплювався боксом і навіть брав участь у спортивних змаганнях.
- Як і варто було очікувати, він в 1925 році відмовився від грошової частини Нобелівської премії з літератури. Цю подію чоловік назвав знаком вдячності за те полегшення, яке пережив світ, коли він нічого не надрукував у тому році.
- Коли у Шоу запитали, які 5 книг він би взяв на безлюдний острів, письменник негайно відповів, що взяв би 5 книг з чистими сторінками.
- Свого часу драматург захоплювався машинами і дуже любив їздити за кермом.
- Письменник помер у 94 роки, після того як впав з драбини під час обрізання дерев.
   Гумору цій неординарній особистості не позичати. Саме за неймовірний талант, чесність, щирість і здоровий цинізм письменник став джерелом мудрості і натхнення для багатьох поколінь драматургів, сценаристів, письменників і читачів. Ми хочемо поділитися цим зерном мудрості від геніального Бернарда Шоу зі своїми друзями.

Немає коментарів:

Дописати коментар