понеділок, 10 жовтня 2016 р.

День українського козацтва


У незалежній Україні свято офіційно існує з 1999 року (наказ Президента України від 7 серпня 1999 р.), але неофіційно святкується вже декілька століть.
Зазначене свято встановлено, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має  козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

 Якщо бажаєте більше дізнатися про українське козацтво, завітайте до бібліотеки на Ворошилівці, де у читальній залі розгорнена книжкова виставка «Мудрість козацької доби». На виставці представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. Читачі мають змогу ознайомитися з життям січового козацтва, його легендарними ватажками, а також з художніми творами про славних лицарів України.






У відділі обслуговування учнів 1-9 класів до свята оформлено відкритий перегляд літератури «Козацькому роду нема переводу».




Напередодні Дня українського козацтва працівники відділу культури міста  відвідали національний заповідник «Хортиця». Однією з найвідоміших пам’яток Хортиці є відтворена вже у наш час на північно-східному узбережжі острова Запорозька Січ. Тут можна насолодитися атмосферою свободи і козацьких розваг. Покататись на конях, подивитись різноманітні вистави за участю запорожців або просто спостерігати за їх життям. Саме  одну з таких вистав відвідав колектив нашої бібліотеки. Наші враження від побаченого надихнули на створення відеоролика.

        Бажаємо вам приємного перегляду!


14 жовтня Запорізька Січ гостинно відкриває двері для всіх бажаючих поринути у світ українського козацтва.


2 коментарі:

  1. OT SERDSA POZDRAVLIAIU VAS DOROGEE DRUZI€ KOLLEGI E RABOTNEKI BIBLIOTEK S DNEOM UKRAEENSKOVO KAZATSVA BLAGODARIU KAJDOVO IZ VAS LEECHNO ZA PLADOTVORNI TRUD SREDI MASS E MOLODEOJE OSOBENO .
    DRUZIA MOEE AYTO PREKRASNAIA E BLAGOSVCESHIONAYA RABOTA.
    U NAS NA VOSTOKE SCHETAIUT RABOTNIKOV KULTURI E OBRAZOVANIA NASLEDNEKAMI PRAROKOV.
    BUDTE VSEGDA NA URAVNE OTVETSTVENNOSTI TAKKAK VE STROITE TSELEE POKALENIE , VE ZASHESHAETE VSE SHTO YAVLIAETSA KRASEEVIM E DOBRIM V NASHEI JEEZNI.
    PRIVET VAM ESHE RAZ E OT IMENI VSEX RABOTNIKOV BIBLIOTEK PALESTEENI E IORDANEE !!

    ВідповістиВидалити
  2. Нам приємно, що наш блог читають не лише в Україні, а й у всьому світі. Дякуємо Вам, людині-новатору, людині безкорисливій! Бажаємо цікавих планів та задумок, а також вдячних читачів!

    ВідповістиВидалити