неділю, 2 жовтня 2016 р.

Всеукраїнський день бібліотек



Є у вересні особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Ми пишаємося тим, що маємо це свято як вияв глибокої поваги до нашої праці, як визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових частин інформаційної структури суспільства.

Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя. Тому 30 вересня – це свято всіх причетних до закладів культури і освіти, для всіх, хто любить книгу і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти.

Напередодні свята у нашій бібліотеці  відбувся цикл заходів «Бібліотека у дзеркалі сьогодення».

Про значення бібліотек у сучасному світі розповіла завідуюча Б/Ф №2 В.С.Бондаренко.  


                В ході бібліотечного уроку «Мандрівка до Книжкової країни» бібліотекар читальної зали І.І.Мащенко  навчила користувачів шукати потрібну інформацію в довідкових виданнях.


                Як правильно користуватися систематичним  та абетковим каталогами, картотекою актуальних матеріалів  інформувала бібліотекар юнацького абонементу О.К.Поклонська-Горб.  


                Бібліотекар абонементу для дорослих  І.В.Дем’янець провела бесіду  про нову сучасну літературу.


 «Книга вчить, як на світі жить» - під такою назвою пройшла   бесіда для дітей  у відділі обслуговування учнів 1-9 класів ( бібліотекар Т.П.Ковальонок).



2 коментарі:

  1. Шановні колеги! Вітаємо вас з професійним святом! Бажаємо вам творчої наснаги, успіхів, гарних читачів! Дякуємо за вашу працю!
    Останні заходи вашої бібліотеки дуже гарні, ви проводите їх з душею, це відразу видно. Красиво оформлені виставки, у вас цікаво читачам! Є що почитати і поспілкуватись! Дякуємо за вашу працю!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за вашу увагу та розуміння значення бібліотечної праці. Бажаємо успіхів у вашій благородній справі!

    ВідповістиВидалити