четвер, 13 жовтня 2016 р.

До Дня захисника України


      14 жовтня є особливим днем для українського народу. Він поєднав у собі три підстави вважати його святковим: державну, релігійну, ідеологічну.
      День захисника України з 2015 р. є державним святом і відзначається водночас з Днем Українського козацтва. Цього ж дня відзначається й свято Покрови Пресвятої Богородиці, що протягом декількох століть було головним для українських вояків - від козацтва до Армії Української Народної Республіки та до Української повстанської армії. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. В цей день ми вшановуємо військові традиції і звитяги українського народу, героїзм та мужність захисників незалежності і територіальної цілісності України.

        13 жовтня у бібліотеці відбувся вечір-зустріч «Нащадки козацької слави» з учасниками АТО, мужніми захисниками країни О.М.Головченком та М.А.Мінаковим. Вони  ділилися спогадами про нелегкі бойові будні, згадували події, які запам’яталися найбільше. Їх розповіді були цікавими та змістовними, а тому, зрозуміло, викликали масу запитань. Учнів  8-А класу гуманітарної гімназії №1 цікавило, зокрема, що допомагало їм переборювати страх та труднощі, як пережили втрату побратимів. Також ставилися запитання про боєздатність української армії, національної гвардії та добровольчих батальйонів у перші місяці війни, допомогу волонтерів, побут солдатів, відносини з місцевим населенням у районах бойових дій, труднощі адаптації до мирного життя та ін. Після цікавих розповідей гостей всі їм щиро дякували за мужність і героїзм, подарували квіти та пригощали чаєм з солодощами.







        Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих.


        Класний керівник Н.Л.Чорна біля книжкової виставки «Мудрість козацької доби» провела паралелі між героїзмом козаків та сучасних захисників Вітчизни, наголосила, що ми маємо бути гідними нащадками легендарних лицарів.


У кінці зустрічі усі разом прослухали пісню «Мальви» у виконанні Ані Лорак та  фотографувалися на пам'ять з нашими захисниками.






       З нагоди свята вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України. Цей день дорогий і близький для кожного з нас, адже упродовж багатьох років об'єднує різні покоління людей, почуття любові до рідної землі, прагнення миру і волі. То ж нехай ці світлі почуття ніколи не покидають Вас, а служіння державі, її розбудова та захист, залишається справою честі та життя.

2 коментарі:

  1. Дуже гарний захід! Молодці бібліотекарі: організували і провели таку зустріч національно-патріотичного спрямування, що зараз є дуже необхідним для нашої молоді; саме такі зустрічі допомагають молоді найкраще зрозуміти події сучасної історії України. Саме наші воїни оберігають країну і роблять все для того, щоб в Україні існувало мирне життя.

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро дякуємо за Вашу увагу до нашої бібліотеки!

    ВідповістиВидалити