четвер, 26 січня 2017 р.

Талановиті марганчани



24 січня у бібліотеці  на Ворошилівці  відбувся творчий вечір  музиканта  Віктора Молибоги «Лиш музика в душі твоїй луна». Користувачі бібліотеки мали можливість поринути у світ музики,  яка звучала  у виконанні    нашого талановитого гостя. Захід об’єднав кілька поколінь. Дорослі  із задоволенням згадали мелодії своєї юності ("Українська полька", "Очі чорні", "Яблучко", "Дунайські хвилі" та багато інших), а молодь (учні 10-го класу гуманітарної гімназії №1 зі своїм вчителем Л.М.Дровніковою) долучилася до культури своїх батьків.
Концерт тривав майже годину, але для присутніх цей час пролетів як одна мить. Під час  виконання  композицій  із залу лунали підспівування слухачів.

Після закінчення вечора  відвідувачі висловили своє захоплення майстерністю музиканта, ставили різноманітні питання, дякували за отриману насолоду.







Екскурсія до бібліотеки

Знайомство з творчістю місцевого художника  Юрія Борсука триває.  20 січня до бібліотеки навідалися учні 9-Б класу гуманітарної  гімназії №1, щоб  також  насолодитися  красою його витворів. 



неділю, 22 січня 2017 р.

Кращі користувачі 2016 року


У 2016 році найактивнішими визнано:


Дякуємо за те, що  ви з нами! Будемо раді новим зустрічам у стінах нашої бібліотеки!

четвер, 19 січня 2017 р.

Екскурсія до бібліотеки

Виставка картин марганецького художника Юрія Борсука  продовжує радувати відвідувачів своїм позитивом, яскравими барвами, реалістичними образами природи. Ось і 18 січня бібліотеку  відвідали  учні 9-А класу  Марганецької гуманітарної  гімназії №1 разом з бібліотекарем Л.М.Дровніковою. Знайомство з роботами нашого земляка справили незабутнє враження на молодь.




середу, 18 січня 2017 р.

День Соборності України


22 січня – День Соборності України, свято створення незалежної Української Народної Республіки. Важливою подією на шляху до Соборності став Акт Злуки. 22 січня 1919 року на Софійському майдані Києва відбулося урочисте проголошення акта про об’єднання Західної Української Народної Республіки з Наддніпрянською Українською Народною Республікою в  єдину Народну Республіку.

У бібліотеці на Ворошилівці  відкрилась книжкова виставка присвячена Дню Соборності України «Соборна Україна: історія і сучасність». Бібліотекар читальної зали підготувала цікаву добірку історичної літератури, сучасних періодичних видань, які висвітлюють дану тему.
  Книжкова виставка привертає увагу користувачів та пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу.




Екскурсія до бібліотеки

17 січня до бібліотеки  завітали  учні 7-Б класу  Марганецької  гуманітарної  гімназії 1 разом з учителем образотворчого мистецтва  Л.В.Маковецькою на оглядову екскурсію. Діти познайомилися з творчістю місцевого художника Юрія Борсука, виставка робіт якого діє в бібліотеці .





Найвідоміші книги - ювіляри 2017 року



Пропонуємо Вашій увазі відеоролик «Найкращі та найвідоміші книги-ювіляри 2017 року».


Всі перераховані книги  стали вагомим внеском у розвиток літератури, тому їх по праву називають світовою класикою.
Бажаємо вам нових цікавих зустрічей з книгою і запрошуємо відвідати нашу бібліотеку.

понеділок, 16 січня 2017 р.

Феномен Євгена Гуцала


14 січня 2017 року виповнилося вісімдесят років від дня народження відомого українського прозаїка, поета-шістдесятника Є. П. Гуцала.
Євген Пилипович Гуцало – дивовижний, загадковий, майже нерозкритий критиками письменник. Він – один з найбагатших кількісно і найрізноманітніших жанрово в сучасній українській літературі. Є в нього більше двохсот оповідань, два десятки повістей, два романи, три поетичні збірки, книжки для  дітей, публіцистика.
Читайте більше:

Для знайомства з його творчістю запрошуємо на відкритий перегляд літератури на юнацькому абонементі «Великий майстер пера».



Євген Гуцало писав завжди, він жив у слові й словом себе виявляв у світі.

неділю, 15 січня 2017 р.

Фольклорний вечір


          Серед усіх свят українського народу новорічно-різдвяні полюбляють найбільше та святкують весело. Віншують один одного колядками, щедрівками, засівають оселі зерном та бажають господарям гараздів.

         Ось і в бібліотеці –філії №2  відбувся фольклорний вечір «Добрі свята приходять у дім» для жителів мікрорайону. Завідуюча бібліотекою В. С. Бондаренко привітала гостей заходу та колектив зі святами, а бібліотекар юнацького абонементу   О. К. Поклонська-Горб ознайомила   присутніх зі звичаями та традиціями святкування Старого Нового року.

         До бібліотеки завітали учасники ансамблю «Золота осінь» на чолі з Віктором Молибогою , які в день Святого Василя співали новорічні вітальні пісні та щедрівки, бажали господарям щастя, добробуту, благополуччя в родинах. У їхньому  виконанні прозвучала  одна з найбільш популярних українських колядок «Добрий вечір тобі, пане господарю». Незабутнім стало виконання українських  народних пісень «Старий рік минає» та « Щедрик, щедрик, щедрівочка». Учасники вечора з вдячністю приймали вітання та дякували колядникам.







Традиційна українська кухня


У читальній залі бібліотеки з 2 по 15 січня діяв відкритий перегляд літератури  «Стравами багата Україна-мати».
До уваги користувачів книги про кулінарні вподобання українців, звичаї та традиції, пов`язані з їжею та харчуванням, а також  стародавні рецепти страв національної кухні, які свого часу були досить поширеними та популярними в Україні.
        Сучасним кухарям цікаво було дізнатися про напівзабуту рецептуру приготування борщів та юшок,  м`ясних  та рибних страв,  різноманітних  каш тощо.
Також на виставці представлені книги присвячені приготуванню традиційних  і  оригінальних  страв. Крім того, користувачам пропонувалися рецептури страв для тих, хто бажає дотримуватися постів.
Окремої уваги заслуговують книги, в яких містяться рецепти приготування найголовнішої та найціннішої страви – хліба, рецепти відродження втраченої свіжості хліба, а також способи використання черствого.






Відмінною рисою української кухні є великий асортимент здорових і смачних страв. Український борщ, голубці, вареники з сиром, оспівані в піснях та знані у всьому світі. Славиться і печиво: калачі, паски, бабки, медівники. Чимало страв української кухні стають в один ряд із найкращими кулінарними витворами багатьох народів світу.
Кожен народ гордий своїми стравами, адже це теж своєрідний витвір народної майстерності. Українська кухня оригінальна і різноманітна за смаком, тому ми не повинні забувати її традицій. Коли ми готуємо якусь страву, завжди треба згадати – це пекла моя бабуся, а це варила моя мама. Завданням кожного українця є збереження власних кулінарних звичаїв для наступних поколінь. 
А книги та журнали з фондів нашої бібліотеки завжди вам допоможуть у цьому ! 

четвер, 12 січня 2017 р.

Талановиті марганчани



Художник Борсук Юрій

Народився в м. Марганець Дніпропетровської обл. 16 липня 1963 року. У 1980 році закінчив середню школу №3.
З 1981 по 1984 - служба в лавах Збройних Сил, де швидше за все і були зроблені перші кроки до образотворчого мистецтва (член гарнізонної редакційної колегії з художнього оформлення газети).
Після служби в армії з 1984 року захоплювався фотографією. Любительське захоплення поступово перейшло на професійний рівень. Працював фотокореспондентом в міській газеті "Шахтар Марганця".
У 1993 році створив невелику приватну фотостудію. За час студійної роботи познайомився з міськими художниками. Часто бував у художніх майстернях, пробував свої сили. Поступово захоплення живописом перейшло на перший план.
За період з 2000 року до 2016 року неодноразово брав участь у міських та регіональних художніх виставках. Роботи є в приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном. Закоханий в природу козацького краю, віддає перевагу написанню реалістичного пейзажного живопису .
Читайте більше:

У січні в бібліотеці на Ворошилівці  розпочала роботу художня виставка робіт нашого талановитого земляка «Краса,  вкарбована у вічність».
Запрошуємо всіх бажаючих до бібліотеки  познайомитися з творчістю Юрія Борсука.