неділю, 26 квітня 2015 р.

Книжкова виставка "Чорнобиль... Біль і пам'ять вічні"


Майже двадцять дев'ять років минуло від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенна катастрофа, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС.
26 квітня 1986 року була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
Чорнобильська трагедія пройняла всі сфери життя.
Чорнобиль – це національне лихо. Чорні дзвони Чорнобиля б'ють по кожному з нас незалежно від того, був хтось із його рідних та близьких у «зоні» чи ні.
Біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов'язаних скорботним часом ядерного апокаліпсиса.
Річниці Чорнобильської катастрофи і проблемам економічної безпеки присвячена ілюстративно-книжкова виставка , оформлена у читальній залі «Чорнобиль… Біль і пам'ять вічні».
Знайомство з матеріалами виставки допоможе усвідомити глобальне значення екологічних проблем, зайняти активну громадянську позицію, не залишатися байдужим до злочинів проти природи.





середу, 22 квітня 2015 р.

Всеукраїнська акція "Бібліотека українського воїна"

Шановні марганчани та гості міста!

Запрошуємо приєднатися до Всеукраїнської акції "Бібліотека українського воїна", яку ініціювало Міністерство культури України. У ході проведення акції будуть зібрані та передані до бібліотек військових частин Збройних Сил України кращі зразки вітчизняної та світової художньої літератури в перекладі українською мовою, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури, Збройних сил.

Ця акція має на меті сприяти бойовому духу і підтримати патріотизм українських військ, надати можливості для самоосвіти та змістовного дозвілля. В ході проведення акції в бібліотеках по всій країні будуть збирати художню літературу та науково-популярні видання з історії Української держави, культури, Збройних сил.

Координатором акції є Національна парламентська бібліотека України, співкоординатори - обласні універсальні наукові бібліотеки, Публічна бібліотека ім. Лесі Українки міста Києва. До участі в акції також будуть залучатися бібліотеки сфери управління Міністерства культури України, публічні бібліотеки усіх регіонів України, громадські організації, зокрема Українська бібліотечна асоціація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, волонтерські організації, видавці, користувачі публічних бібліотек, рядові громадян. Акція реалізується на громадських засадах.

Бібліотека-філіал №2 запрошує усіх  взяти участь в цій акції. Всі бажаючі можуть приносити книги за адресою
 вулиця Перспективна, 4.
т. (05665) 6-07-36

середу, 1 квітня 2015 р.

Творча зустріч

 В Марганецькому коледжі Національного гірничого університету завідуючою бібліотеки Капто О.М. була організована творча зустріч з місцевою художницею Козловською-Дуплій В.П.  Зустріч пройшла в рамках циклу «Знайомство з цікавими людьми міста».  Ведуча заходу бібліотекар Уланова С.М. у вступному слові розповіла студентам про різні стилі, напрямки, тенденції мистецтва і запросила до виступу гостю.
Художниця розповіла, як народжуються ідеї і сюжети її картин, як і чому власне вона вирішила стати живописцем,  як піти від скрупульозного  прописування деталей і почати творити легко і вільно, про перші свої творчі здобутки.
Учасники заходу цікавились такими питаннями: чи є можливість у сучасній країні для творчої людини вибудовувати свою кар'єру, чи можливо творити для душі, але при цьому бути продаваним художником.
Ці та багато інших питань, що хвилювали присутніх, і були обговорювані на зустрічі.
Автор показала частину своїх робіт і розповіла на їх прикладі, як з часом змінювався її стиль і техніка у написанні картин.

На завершення зустрічі усі присутні були запрошені до бібліотеки-філії №2 на майстер класи «Творча майстерня в бібліотеці»  в рамках  руху «Зроби сам». 





Відеоролик «Мастер производственного детектива»

До 95-річчя від дня народження  А.Хейлі бібліотекарем абонементу створений відеоролик.