пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Міжнародний день сміху


Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день сміху. У цей день прийнято розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей.
В багатьох країнах 1 квітня називають Днем сміху. Принаймні, так вважають в Англії і США, а в Шотландії - «Днем зозулі», в Японії - «Днем ляльки» і зовсім вже неделікатно називають своє першоквітневе свято жартів в Італії - «День дурня». В Україні ж це - «День сміху». Правда, не дарма стверджує народ: коли на носі квітень, нікому не вір!
В цей день кожен не проти пожартувати над оточуючими, ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші мимоволі посміхаються.
Як показують соцопитування, більше 70% людей збираються розіграти кого-небудь зі своїх знайомих. Причому, за тими ж опитуваннями, найбільше каверз слід очікувати від студентів і, як не дивно, людей, що займаються бізнесом і мають свою фірму, зате бабусь побоюватися не варто, хоча може все і навпаки, адже на перше квітня жартують всі.

Що ж це за свято таке? Яка його історія?
Дізнайся більше:

        Наша бібліотека, звісно, не залишилася осторонь свята. У читальній залі бібліотекарем підготовлено і оформлено виставку-посмішку «Калейдоскоп гумору», де бажаючі зможуть познайомитися з творами гумористів-класиків, відкрити для себе нові імена сучасних авторів, окремо виділено народну творчість: гуморески, анекдоти, жартівливі пісні, прислів’я, загадки.




Так що будьте насторожі, запасіться почуттям гумору, набором свіженьких жартів і забавних віршиків, на розіграші не ображайтеся, а відповідайте ними ж. Загалом веселіться!

Немає коментарів:

Дописати коментар