понеділок, 4 лютого 2019 р.

"Війна у кожного своя"

     Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував свого життя,  хто виніс на своїх плечах весь її тягар.
     6 лютого 75 років тому наше місто Марганець визволили від нацистських окупантів. Ця дата приносить різні почуття – радість перемоги і тяжку печаль за втратою рідних. В ці дні хочеться згадати про тих, хто воював з сильним і підступним ворогом на фронтах Другої світової війни, протистояв гітлерівцям в підпіллі й партизанських загонах, хто не побачив світлого лютневого дня 1944 року.
     15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який  встановлено згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року.
     Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. За часів СРСР вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих» точках.
     Але найбільш масштабною та трагічною була війна в Афганістані, яка тривала 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.
     Нині у складні для країни часи воїни-афганці проявили героїзм і мужність на Донбасі, де у боях з окупантами загинуло понад 200 воїнів.
 
      Бібліотекарем БФ№2 Іриною Мащенко напередодні цих пам’ятних дат оформлено книжкову виставку «Війна у кожного своя».
    Книжкова виставка дає змогу нашим користувачам, зокрема, підростаючому поколінню, дізнатися щось нове і цікаве для себе,  поринути  у ті часи та події, які ми не маємо права забувати заради  процвітання України та її мирного майбутнього.

 
 
    Невблаганно спливає час, але пам’ять тих подій не зникає. Вона живе і у спогадах ветеранів, і у пам’яті нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар